Proiectul 3-009 exprimă un volum bine proporționat, elegant, caracterizat de linii sobre și deschideri largi. Caracterul echilibrat al locuinței este sugerat de coexistența unor elemente distincte : formei regulate a planului îi este asociată o suprafață curbă ce descrie un spațiu exterior, realizându-se în acest mod un joc abil de geometrii, plăcut privirii.

Locuința este dispusă pe două niveluri și are o suprafață totală de doar 151 mp, având latura scurtă de 6,85 m, iar latura lungă de 10,20 m, ceea ce o face adaptabilă unui teren cu deschidere mică la stradă. Aspectul exterior este deosebit de plăcut datorită unui raport plin-gol coerent și echilibrat, exprimat sincer în fațadele clădirii. Nota distinctivă este dată de formele curbe ale terasei și ale balcoanelor ce dinamizează profilul construcției. Intrarea principală este precedată de o platformă care conturează un spațiu de tranziție între exterior și interior și care, datorită faptului că este acoperită, are și un rol de protecție.

Spațiul interior este deschis, fluid, permițând o comunicare liberă între funcțiuni. Astfel, la parter, livingul, diningul și bucătăria sunt gândite ca un spațiu unic, puternic vitrat, iar biroul (dormitor) păstrează un anumit grad de intimitate, fiind separat de această suprafață comună. De asemenea, baia este situată în apropierea zonei de intrare și poate fi accesată dintr-un mic vestibul care precedă zona descrisă mai sus. Comunicarea liberă dintre bucătărie și dining poate fi privită ca o soluție eficientă de fluentizare a procesului de preparare și servire a mesei. În plus, se poate remarca funcția estetică atribuită scării, care devine parte din living și contribuie la formarea unei atmosfere plăcute.

Spațiile destinate odihnei sunt amplasate la mansardă și sunt articulate în jurul unui mic hol, cu o formă neregulată în plan. Cele trei dormitoare oferă spațiul necesar unei familii cu doi sau trei copii, fiecare dintre ele având acces la terasă proprie, ceea ce permite deschiderea către grădină. Dormitorul matrimonial are o suprafață de 15,2 mp și o configurație atipică ce o diferențiază de restul camerelor și îi oferă un spațiu de depozitare bine definit, separat de locul de dormit.

Casa, cu o siluetă clară și o distribuție a spațiilor ce respectă regulile de ordin funcțional și estetic, se adresează persoanelor care își doresc o locuință modernă, implicând costuri reduse și oferind un grad sporit de confort.