Proiectul 2-010 propune o casă simplă, dar în același timp impresionantă, concepută astfel încât să răspundă exigențelor moderne de confort și spațiu ale unei familii de trei sau patru persoane. Amprenta la sol a locuinței este de 52 mp, cu dimensiunile de 11 m lungime și o lățime de numai 5,35 m, fiind astfel potrivită și pentru a fi construită  pe un teren îngust, cu deschidere mică.

La exterior locuința se impune prin living-ul (la parter) și dormitorul matrimonial (la etajul superior) ce ies din linia fațadei principale, oferindu-i un caracter distinctiv. Pe lângă rolul ornamental, acest element are și un scop funcțional, de extindere a suprafeței utile a respectivelor încăperi. În plus, acestea se bucură și de multă lumină naturală prin cele două ferestre generoase cu forme interesante amplasate pe fațada principală a casei.

Scările de acces, protejate de o copertină, conduc spre holul ce realizează legătura cu încăperile parterului, precum și cu etajul casei, prin intermediul scării interioare ce asigură comunicarea pe verticală a spațiilor.

La primul nivel au fost proiectate living-ul, bucătăria, baia de serviciu și o cămară de 2,9 mp. Living-ul, cu o suprafață de aproximativ 16 mp, se continuă printr-o deschidere largă cu bucătăria de 12,4 mp, formând împreună o zonă primitoare destinată activităților zilnice și de relaxare alături de familie și prieteni. Zona de noapte, amplasată la cel de-al doilea nivel, este formată din două dormitoare încăpătoare, de 12,4 și 11,4 mp, deservite de o baie spațioasă de 5,3 mp.

Planul 2-010 reprezintă o soluție eficientă pentru persoanele care intenționează să construiască o casă modernă și funcțională, capabilă să ofere confortul și ambianța necesare pentru locuirea permanentă sau temporară, în perioadele de vacanță petrecute departe de agitația urbană.