Proiectul 1-008 propune o locuință de dimensiuni reduse, cu o configurație interioară eficientă și comodă, ce corespunde necesităților unei familii de trei sau patru persoane. Construcția are o amprentă la sol de 94 mp, ce se înscrie într-un plan neregulat cu lungimea de 12,05 m și lățimea de 8,6 m.

La exterior, locuința comportă o notă de individualitate datorită formei sale asimetrice și a acoperișului cu o arhitectură interesantă, ce se extinde peste ambele intrări în locuință, protejându-le de intemperii.

La interior, proiectul 1-008 se remarcă prin simplitate și confort, fiind prevăzut cu toate funcțiunile necesare unei case moderne de locuit sau de vacanță. Organizată pe un singur nivel, locuința dispune de o compartimentare clară și echilibrată, spațiul de zi fiind delimitat de cel de noapte, conferind intimitate și liniște utilizatorilor.

Intrarea în casă se face printr-un hol care comunică cu living-ul, camera tehnică și bucătăria spațioasă de 9,6 mp cu ieșire spre terasa din spatele casei, ce poate constitui o zonă ideală de recreere în zilele călduroase. Pentru o luminozitate sporită, living-ul de 17,6 mp, a fost dotat cu o suprafață vitrată mare, astfel încât acesta va deveni cu siguranță încăperea preferată a întregii familii pentru activitățile zilnice de relaxare sau pentru primirea oaspeților.

Un alt hol, cu acces tot din holul principal, realizează legătura cu baia generoasă de 5,1 mp și cu zona de noapte formată din două dormitoare încăpătoare, cu dimensiunile de 12,5 mp și 15,5 mp.

Un real avantaj al proiectului 1-008 îl reprezintă și existența spațiilor de depozitare, ambele holuri fiind prevăzute cu dulapuri înzidite.

Astfel, planul 1-008 reprezintă o soluție avantajoasă pentru persoanele care-și doresc propriul cămin, eficient atât din punct de vedere economic, cât și al confortului oferit.