Cu o amprenta la sol de 88 mp si o suprafata totala de 156 mp, locuinta cu mansarda, propusa de proiectul 3-006, prezinta spatii generoase, care pot oferi unei familii de 4-5 persoane posibilitatea de  a locui intr-un mediu confortabil si eficient din punct de vedere functional.

La exterior cladirea se distinge printr-o volumetrie simpla, clara, eleganta, cu acoperis in doua ape, infatisand o forma unitara, care se adapteaza perfect cadrului natural.  Datorita acestor calitati, locuinta se poate integra atat in mediul urban, cat si in cel rural.

Accesul este marcat printr-o retragere a peretilor fatadei principale, care are rolul de a transmite ideea de intimitate, caracteristica notiunii de camin, si o platforma curba, precedata de 2 trepte, sugerand un spatiu flexibil si familiar. Din vestibul ( 11,3 mp) se pot accesa toate zonele casei, atat cele destinate activitatilor de zi (parter), cat si cele dedicate odihnei (mansarda).

Avand o identitate aparte, planul parterului cuprinde, de o parte, o baie spatioasa de 4,5 mp si o bucatarie de 7,3 mp, de cealalta parte, un birou de 12,2 mp, cu valoare ambientala sporita, ce se datoreaza distributiei uniforme a luminii naturale prin intermediul celor doua ferestre, iar frontal se deschide un spatiu de 33,4 mp, care inglobeaza livingul si diningul, zona catre care se concentreaza toata atentia. Faptul ca diningul este marcata printr-un bovindou, devenind astfel o exceptie pentru forma regulata a planului casei, exprima ideeaa unui spatiu distinct, unic, care gazduieste momente importante din viata familiei.

La mansarda, repartitia catre cele trei dormitoare si baie se face dintr-un hol de 9,4 mp,  accesat prin intermediul scarii.  Doua dintre dormitoare, care au suprafete de 13,4 mp si 11,3 mp, beneficiaza de dressing si de o structura generos vitrata, care sporeste gradul de iluminare naturala al camerelor.  Cel de-al treilea dormitor, de 9,9 mp, are avantajul de a contura, prin forma dreptunghiulara, un spatiu usor de inteles si de insusit. Aceste trei camere sunt deservite de o baie de 8 mp, care, datorita spatiului vast, poate permite moduri de amenajare variate, depasindu-si astfel rolul functional si devenind un loc de relaxare.

Asadar, proiectul de casa 3-006 se adreseaza persoanelor care isi doresc o locuinta confortabila, cu o repartitie functionala coerenta, care sa raspunda nevoilor tuturor membrilor familiei.