Proiectul 2-017 propune o locuință bine proporționată, cu spații generoase, ce corespunde necesităților unei familii de trei sau patru persoane. Construcția are o amprentă la sol de 69 mp, cu dimensiunile de 10,8 m lungime și 6 m lățime, fiind astfel realizabilă și pe un teren îngust, cu deschidere mică.

Cu o compoziție simetrică, exteriorul locuinței este marcat printr-un corp central ieșit la nivelul mansardei din linia fațadei principale, care împreună cu platforma de acces, încadrată armonios de două coloane de susținere, formează o volumetrie plăcută și un aspect arhitectural deosebit.

Organizarea funcțională pe două niveluri, parter și etaj mansardat, și compartimentarea eficientă sunt câteva caracteristici care transformă această locuință într-un spațiu economic și confortabil pentru traiul de zi cu zi sau pentru petrecerea perioadelor de vacanță.

Intrarea în casă dezvăluie un hol spațios de 9,7 mp, de unde pot fi accesate bucătăria, living-ul și una dintre băile locuinței. De aici se formează și scara interioară spre mansarda destinată zonei de noapte, ce cuprinde un hol de legătură prevăzut cu spații încăpătoare pentru depozitare, două dormitoare și o baie.

Atât camerele de zi (living-ul și bucataria), cât și dormitoarele beneficiază de dimensiuni  generoase, având o suprafață de 18,9 mp, fiecare. În plus, pentru o luminozitate sporită, aceste încăperi au fost dotate cu o suprafață vitrată mare, inclusiv băile au fost prevăzute cu fereastră pentru o iluminare optimă și o aerisire mai bună.

Astfel, proiectul casei 2-017 este alegerea potrivită pentru persoanele care-și doresc o locuință modernă și funcțională, cu o configurare interioară simplă și clară, proiectată astfel încât să implice costuri cât mai reduse de construcție și de întreținere.