Proiectul din categoria caselor mici cu etaj, prezintă o locuință cu un stil arhitectural modern, fațade clare și un acoperiș simplu în patru ape. Proiectul 2-016 reprezintă o soluție de valorificare eficientă a unei suprafațe de teren de dimensiuni reduse. Construcția are o amprentă la sol de 57 mp, fiind desfășurată pe un plan dreptunghiular cu lungimea de 8,3 m și lățimea de 6,85 m.

Planul casei 2-016 este unul foarte rațional, fiind prevăzut cu toate facilitățile necesare unei case permanente sau de vacanță, capabile să ofere o ambianță plăcută și confortabilă pentru o familie cu doi sau trei copii.

Fațada principală, cu o compoziție perfect simetrică, cuprinde în partea centrală scările de acces, protejate de o copertină, care preia din elementele acoperișului și se încadrează armonios în aspectul estetic general.

La parter au fost proiectate camera de zi, o baie de 5,1 mp și bucătăria de 9 mp, care cuprinde adițional și o cămară. Camera de zi, cu o suprafață de 18,6 mp înglobează într-un spațiu comun living-ul și dining-ul. Comunicarea între încăperile parterului, precum și între exteriorul și interiorul locuinței se realizează prin intermediul unui hol de aproximativ 10 mp, de unde se formează și scara interioară spre etaj.

La cel de-al doilea nivel au fost dispuse în jurul holului o baie de 4,3 mp și trei dormitoare cu dimensiuni egale (9 mp, fiecare). Două dintre acestea, mai exact cele care corespund fațadei principale, au fost prevăzute cu ferestre frantuzesti verticale generoase, fiind asigurată astfel o iluminare spectaculoasă a respectivelor încăperi și un aspect deosebit atât la interior, cât și la exterior. Suplimentar, pentru un plus de comoditate, au fost amenajate două spații de depozitare, cu acces din hol, existând astfel posibilitatea evitării aglomerării dormitoarelor ca urmare a unei mobilări excesive.

Proiectul casei 2-016 este alegerea potrivită pentru persoanele care-și doresc o locuință modernă și funcțională, fiind conceput astfel încât să nu implice costuri deosebite cu achiziționarea terenului, precum și în procesul de construcție și de întreținere.