Un proiect tip înseamnă practic, un proiect care este gata facut și care poate fi realizat în aproape orice amplasament  (este necesară verificarea caracteristicilor terenului de fundare – pentru terenuri slabe de fundare sunt necesare modificări la partea de fundații).

1. Un proiect de casa TIP  înseamnă preț de achiziție substanțial mai mic decât în cazul unui proiect personalizat.

2. Un proiect care a mai fost vândut și executat este „pieptănat” de mici greșeli sau neajunsuri care apar omenește în orice proiect. nCase urmărește cu atenție feedbackul clienților săi și dacă este cazul corectează sau îmbunătățește proiectele.

3. Este normal ca orice discuție despre viitoare casă să înceapă cu niște propuneri ale arhitectului. La nCase aveți posibilitatea să aveți o multitudine de modele de case pe care le puteti studia. Daca găsiți un model care vi se potrivește ați scutit o grămadă de timp (și cheltuieli). Și înca ceva: majoritatea arhitecților nu vă pun la dispoziție un material atât de complet cum există deja executat pentru fiecare model de casă din nCase – fațade, 3d-uri interioare și exterioare, etc.

4. Aflați înainte de a da bani pentru realizarea unui proiect tehnic ce cheltuieli presupune ridicarea casei preferate. La proiectele de case de pe nCase.ro puteți cumpăra un ANTEPROIECT pentru doar 10 Euro. Pe loc, mai ieftin și mai rapid decât o deplasare până la arhitect intrați în posesia anteproiectului în care aveți informațiile necesare pentru a înțelege perfect casa și  pentru a face o estimare de costuri pentru execuție.

5. Realizarea de proiecte TIP pentru case de locuit nu este un fenomen foarte răspândit în România. Este foarte puțin probabil să întâlniți o casă identică cu a dumneavoastră. Există evident și posibilitatea ca un dezvoltator să cumpere un proiect pe care să-l multiplice de n ori într-un amplasament, schimbând eventual culoarea zugrăvelii exterioare – noi nu încurajăm o astfel de practică.

6. Proiectele TIP pe care le vindem au aceiași formă cu proiectele personalizate.  Ele sunt verificate și dacă este cazul adaptate la terenul pe care se vor construi, sunt personalizate cu numele și adresa dumneavoastră și au semnături și ștampile în original ale proiectanților. În acest fel, nu există posibilitatea să aveți probleme la autorizarea sau la contrucția casei deoarece nimeni nu are cum să-și dea seama doar privind documentația că este vorba de un proiect TIP.

7. Majoritatea arhitecților  fac proiecte personalizate. Aceștia susțin că proiectele TIP nu sunt o soluție câtă vreme fiecare familie are cerințe specifice, terenurile nu sunt la fel, etc – evident, este interesul lor.  Realitatea efectivă din țări civilizate cum ar fi SUA, Canada, sau Germania este că un procent covârșitor din casele de locuit sunt executate după proiecte TIP. La noi majoritatea locuiește în blocurile comuniste, acolo în cartiere de case fie ele executate după proiecte TIP…

8. O colecție de proiecte tip nu este ușor de facut – necesită un volum de muncă mare, experiență și cunoștințe bune din domeniul construcțiilor. Faptul că un proiectant vă prezintă o colecție de proiecte tip realizate de el constituie o garanție asupra experienței și seriozității acestuia.