Cu un aspect atrăgător încă de la prima privire, proiectul 3-001 prezintă o locuință unifamilială de 165 mp, dispusă pe două niveluri, bine proporționată, capabilă să raspundă întru totul cerințelor funcționale și estetice ale unei familii de patru sau chiar cinci persoane.

Tratarea atipică a fațadelor aduce originalitate și suplețe contrucției,  evidențiind în același timp o simetrie plăcută, care marchează intrarea ca punct central, către care converg toate direcțiile. De asemenea, aceasta este precedată de trei trepte. În părțile laterale ale locuinței se pot identifica două bovindouri, care au rolul de a mări suprafața spațiilor interioare,  dar și de a defini volumetria inedită a spațiului construit.

Interiorul surprinde plăcut din prima clipă datorită zonei de intrare, care se bucură de un spațiu larg, bine iluminat natural. De aici se face distribuția către toate celelalte spații ale casei. Astfel, la parter se găsesc livingul și bucătăria, dispuse simetric, de o parte și de cealaltă a holului, fiecare având o suprafață de 20 mp. Aria egală dintre living și bucătărie nu este întâmplătoare, ci sugerează un grad de importanță la fel de ridicat al celor două spații, ambele reunind membrii familiei și persoanele apropiate în momente deosebite. Tot la parter există și o baie de 4,2 mp, amplasată discret în partea laterală a scărilor.

 

Etajul este rezervat în exclusivitate zonei de odihnă, cuprinzând trei dormitoare, dintre care două sunt identice și dispun de un spațiu de 16,3 mp și au acces la terasa proprie, de dimensiuni considerabile, iar celălalt are o suprafață de 11,7 mp și un contur clar, fiind valorificat printr-o distribuție uniformă a luminii naturale. De asemenea, acest dormitor de 11,7 mp își poate schimba funcțiunea, în cazul în care proprietarul și-ar dori ca acest spațiu să devină birou sau bibliotecă. Aceste trei camere sunt deservite de o baie de 4,2 mp.

Fără să fie de dimensiuni ample, această locuință reușește, printr-un partiu bine conceput și o împărțire rezonabilă a spațiilor, să ofere un confort deosebit și o atmosferă agreabilă, reconfortantă.