Această  locuință are un impact vizual puternic datorită  jocului de umbre și lumini generat de forma complexă de acoperire, cu pante diferite, dictate de principalele funcțiuni ale spațiului interior.  Prin proiectul 3-010 este propusă o soluție avantajoasă de locuire pentru cei care își doresc o casă de dimensiuni mai mari, dotată cu garaj și mansardă, având o repartiție bine definită a spațiilor.

Accesul în casă se face central, fiind marcat prin trei trepte, o platformă și o un balcon, care are rol estetic și de protecție împotriva intemperiilor. Distribuția către toate zonele casei se realizează dintr-un hol, care este separat de intrarea propriu-zisă printr-un mic vestibul și care asigură legatura cu garajul prin intermediul unei uși amplasate discret sub scări. Planul casei are o formă rectangulară, ce permite o distribuție coerentă și simplă a funcțiunilor.

Fiind dispusă pe două niveluri și cu o suprafață totală de 247 mp, locuința respectă împărțirea convențională, potrivit căreia spațiile destinate odihnei se află la mansardă, iar cele destinate activităților de zi sunt amplasate la parter. Prin urmare, primul nivel este ocupat de un birou de 16 mp, exprimat în fațada principală, o bucătărie cu suprafața de 11,7 mp (ce dispune de un spațiu de lucru și un loc de luat masa), un living amplu de 26,1 mp, articulat în fațada laterală prin intermediul unui bovindou care oferă o oarecare dinamică.  Aceste spații dispun de o baie cu aria de 5,1 mp, care, datorită spațiului generos, permite o organizare variată a echipamentului sanitar.

Legătura cu cel de-al doilea nivel se realizează prin intermediul unei scări, exprimată în fațadă printr-un gol dezvoltat pe verticală. Această fereastră dispusă pe înălțime asigură o iluminare naturală a spațiului interior, creeând o atmosferă relaxantă.  La mansardă sunt amplasate patru dormitoare, care asigură suprafața necesară pentru o familie de șase sau șapte persoane. Dormitorul matrimonial, de 15,6 mp, are atașat un dressing de 2,7 mp, o baie de 3,3 mp și beneficiază de o deschidere directă către exterior prin intermediul unui mic balcon. O particularitate a acestei locuințe este reprezentată de iluminarea zenitală a dormitorului 3, cu suprafața de 16,4 mp, amplasat deasupra garajului. Aceast tip de lumină permite valorificarea elementelor de mobilier și de decor, generând un spațiu în care proprietarul îsi poate manifesta pe deplin originalitatea.

În concluzie, proiectul 3-010 pune în valoare o volumetrie clară, personalizând fiecare încăpere printr-o abordare diferită. Spațiul rezultat este unul dinamic, viu și oferă variante diferite de amenajare în funcție de preferințele și de gusturile proprietarului.