Proiectul de casă cu mansardă 3-005 înfățișează un volum spectaculos, individualizat prin detalii și definit de o puternică legătură cu mediul natural în care este amplasat. Construcția este înconjurată pe două laturi de o terasă care joacă un rol funcțional și estetic deosebit, protejând ambianța spațiului interior. Aceasta amintește de prispa țărănească, fiind locul ideal de relaxare alături de cei dragi, ferit de zgomotul orașului.

Fațada principală exprimă o arhitectură dinamică, cu proporții care îi conferă un aspect elegant și unitar. Legătura dintre interior și exterior este mijlocită de terasa acoperită, care creează un sentiment de intimitate.

Parterul, cu o suprafață de 134 mp și cu o repartizare clară, cuprinde spațiile destinate activitaților de zi, care sunt foarte bine relaționate. Astfel, în dreapta intrării principale se poate remarca biroul de 15,4 mp, conturat în exterior prin intermediul bovindoului în care se dezvoltă și care oferă un spațiu de lucru modern și eficient, extrem de bine iluminat. De asemenea, bucătăria de 13,2 mp si baie de 4,2 mp (precedată de un un mic spațiu de depozitare) se conturează tot în partea laterală. Adiacent, se desfășoară livingul și diningul, pe o suprafață totală de 29,5 mp, aflate în legătură directă cu terasa din spatele casei.
La nivelul superior se găsesc trei camere largi ce asigură spațiul necesar odihnei pentru o familie de patru sau cinci persoane. Dormitorul matrimonial își manifestă primatul prin intermediul suprafeței mari de 21 mp, având atașat o baie spațioasă de 6,4 mp,un dressing amplu, precum și o deschidere directă către exterior printr-o terasă exprimată în fațada principală. Celelalte doua dormitoare au arii relativ egale, de 14,2 mp si 14,6 mp si dispun de o baie comună. Toate aceste spații sunt iluminate natural și susțin un cadru de viața agreabil, reflectând coerența repartizării funcționale.
Cu o imagine de ansamplu plăcută si un spațiu interior generos și corect proiectat, construcția se definește prin eleganță și rafinament și reprezintă un cadru ideal pentru o viață de familie confortabilă.