Ideea care a stat la baza proiectării acestei locuințe a fost aceea de a oferi proprietarului condițiile necesare desfășurării unor activități variate, asigurând confort și intimitate. Prezența impozantă a casei descrise de proiectul 3-007 se datorează liniilor ferme care îi definesc volumetria și care sunt accentuate prin finisajele exterioare și prin cromatică. De asemenea, acoperișul cu panta de înclinație mică accentuează aspectul grandios al clădirii.

Locuința, dispusă pe două niveluri și cu o suprafață totală de 211 mp, are în componența sa un garaj de 30 mp care poate adăposti două mașini, dar care nu comunică direct cu spațiul interior, păstrându-și în acest fel individualitatea. Accesul în casă se face de pe o terasă acoperită, marcată de doi stâlpi de susținere care capătă valoare estetică.

Parterul înglobează zonele de zi și un spațiu destinat odihnei. Livingul ocupă o suprafață de 21,9 mp și este deschis către terasa de acces prin intermediul unei ferestre largi ce asigură o iluminare naturală adecvată și induce o stare de relaxare și familiaritate. Holul, din care se face distribuția către toate spațiile, este de dimensiuni mai mici pentru a reduce circulațiile, fiind o soluție foarte eficientă din punct de vedere funcțional și economic. Tot la parter se găsește si o bucătărie de 11,7 mp cu un spațiu de luat masa în componența sa, o baie de 5 mp și un dormitor de 12,2 mp amplasat într-o zonă cu intimitate sporită, având deschidere către zona din spate a casei.

La etaj au fost prevăzute trei dormitoare, o baie și o terasă amplă care reprezintă un element particular, fiind spațiul ideal de discuții și de relaxare pentru membrii familiei deoarece oferă o perspectivă spectaculoasă a peisajului înconjurător. Dormitorul matrimonial, cu suprafața de 17,1 mp, are acces și la o terasă proprie care conectează interiorul cu exteriorul și gestionează corect prezența luminii. Celelalte două camere, cu suprafațe de 12,2 mp și 11,7 mp, sunt potrivite pentru membrii mai tineri ai familiei, fiind iluminate corespunzător. Din aspectul general al interiorului se observă clar că în organizarea elementelor componente s-a ținut cont nu numai de satisfacerea unui anumit grad de confort, ci și de crearea unei atmosfere plăcute, odihnitoare.

Volumetria plăcută, compartimentarea eficientă și costurile nu foarte mari fac din această casă o soluție ideală pentru o viață liniștită și confortabilă.