Din colecția de proiecte de case parter, vă prezentăm modelul 1-012, conceput pentru a asigura confortul necesar pentru locuirea permanentă sau pentru petrecerea timpului liber în perioadele de vacanță. Amprenta la sol a construcției este de 100 mp, casa fiind organizată pe un singur nivel cu dimensiunile exterioare de 11,2 m lungime și 9,75 m lățime.

Încă de la prima vedere locuința atrage atenția prin imaginea arhitecturală simplă, dar deosebit de elegantă. Acoperișul cu două pante inegale și forma neregulată a construcției conferită de living, a cărui suprafață a fost extinsă în raport cu restul casei, sunt elemente care crează împreună o asimetrie plăcută și un stil original.

Intrarea în locuință, protejată de intemperii, conduce spre un antreu prevăzut cu un dulap înzidit încăpător și cu fereastră verticală, ce va asigura iluminarea optimă a respectivei încăperi. Vestibulul se continuă cu holul în jurul căruia au fost dispuse două dormitoare spațioase (de 11,9 mp și 12,2 mp), camera de zi și bucătăria, a cărei suprafață de 9,1 mp permite amenajarea unui loc pentru servit masa. Din același hol se face accesul spre camera tehnică și spre baia de 4,4 mp, prevăzută cu cadă și cu fereastră pentru o aerisire rapidă. Pentru un plus de comoditate, în această încăpere intens circulată a fost proiectat un spațiu suplimentar pentru depozitare.

Living-ul, cu o suprafață generoasă de aproximativ 25 mp, poate fi amenajat cu ușurință într-o zonă plăcută și primitoare pentru activitățile de peste zi ale familiei sau pentru organizarea meselor festive la anumite evenimente.

Cu o structură interioară clară și bine gândită, fără spații inutile, proiectul 1-012 reprezintă o variantă accesibilă pentru construirea unei locuințe ce reușește să respecte cerințele moderne de confort și spațiu ale unei familii de trei sau patru persoane.