Din colecția de proiecte de case parter, vă prezentăm casa 1-009, potrivit pentru persoanele care doresc să construiască o locuință economică din punct de vedere al costurilor de executie si intretinere.

Încă din exterior construcția se remarcă prin eleganță și rafinament. Scările de acces sunt protejate de o copertină care se integrează armonios în structura interesantă a acoperișului. Pe lângă efectul estetic oferit întregii locuințe, arhitectura acoperișului permite amenajarea în podul casei a unui spațiu suplimentar pentru depozitare.

La interior, proiectul 1-009 impresionează prin simplitate și funcționalitate, oferind tot confortul necesar unei case moderne de locuit sau de vacanță. Încă de la intrare, locuința oferă o atmosferă caldă și primitoare, holul de acces fiind prevăzut cu o fereastră verticală care lasă lumina naturală să pătrundă în încăpere. Datorită utilizării efective a întregii suprafețe de 93 mp, locuința a fost dotată cu toate funcțiunile necesare unui trai confortabil pentru o familie de trei sau patru persoane.

După modelul clasic, spațiul de zi a fost separat de cel de noapte prin intermediul unui hol spațios, a cărui dimenisuni au permis construcția unui dulap înzidit foarte încăpător. Holul comunică cu toate încăperile locuinței exceptând spațiul destinat centralei termice în care se intră din bucătărie. Camera tehnică este suficient de mare încât să permită amplasarea, în caz de necesitate, a unei instalații de încălzire pe lemne sau sa fie transformata in camara pentru bucatarie.

Living-ul, cu o suprafață utilă de aproape 21 mp, poate fi transformat cu ușurință într-o zonă de recreere cu un ambient plăcut și primitor, care reușește în același timp să ofere o mare libertate de mișcare utilizatorilor.

Zona de noapte, delimitată foarte clar de restul casei, cuprinde două dormitoare identice ca mărime și o baie încăpătoare de 4,3 mp. Cu o suprafață de 12,6 mp fiecare, dormitoarele conțin suficient spațiu pentru a fi amenajate astfel încât să răspundă tuturor cerințelor moderne de spațiu și confort.

Dacă visul dumneavoastră este acela de a vă construi propriul cămin, dar dispuneți de un buget restrâns, proiectul 1-009 este alegerea potrivită, fiind conceput pentru a nu implica costuri deosebite în procesul de execuție și întreținere.