Proiectul 3-003 descrie o  locuință unifamilială cu mansardă, de dimensiune medie, cu o suprafață totală de 193 mp, care, datorită planimetriei simple, ușor de adaptat oricărui tip de teren, poate fi un refugiu confortabil pentru week-end sau pentru vacanță, într-o zonă de munte, sau o reședință integrată mediului urban.

Casa, cu o configurație volumetrică ușor de citit și cu o cromatică naturală, se definește prin simplitate și armonie, creând un cadru intim locuitorilor săi. De asemenea, locuința oferă condițiile necesare unui trai confortabil pentru o familie numeroasă, de șase sau chiar șapte persone. Acoperișul simplu, în două ape, reprezintă un element de identitate  deoarece indică raportarea la o arhitectură tradițională, adaptată cerințelor actuale de confort.

Prelungirea acoperișului peste o mică terasă marchează intrarea principală într-o locuință în care totul pare a fi echilibrat. Astfel, la parter se poate remarca o distribuție optimă a funcțiunilor, însă ușor diferită de cea convențională, întrucât, pe lângă zonele destinate activităților de zi, există și un dormitor spațios de 16,6 mp, cu baie proprie, destinat odihnei. Livingul și diningul se constituie într-un spațiu comun, cu o suprafață de 24,8 mp, deschis către holul care distribuie toate circulațiile, definindu-se, astfel, ca punct de interes . De asemenea, spațiul vitrat, de dimensiuni ample, ce contribuie la ambianța interioară plăcută, reprezintă un alt element care recunoaște statutul aparte al livingului. Tot la parter se regăsește o bucătărie de 12,8 mp, care cuprinde, pe lângă zona de lucru, și un spațiu destinat servirii mesei.  Acestea sunt deservite de o baie de 2,3 mp, situată la intrare.

Mansarda este alcătuită din trei dormitoare, rezolvate în sistem garsonieră. Fiecare cameră beneficiază de baie proprie, însă cea cu suprafața cea mai mare (17,3 mp), care poate fi considerată dormitor matrimonial, se bucură și de un dressing amplu de 3,4 mp. Dormitorul cu suprafața de 12,8 mp se remarcă printr-o repartiție diferită a funcțiunilor, întrucât grupul sanitar și dulapul încastrat se află la intrare, ușor separate de camera propriu-zisă.

Cu un aspect plăcut și o configurație interioară eficient proiectată, locuința prezentată reprezintă alegerea cea mai bună pentru cei care visează la un cămin cald, prietenos, având capacitatea de a susține activitățile diverse ale familiei.